Επιφανειακά, οι ρόλοι σου ως πατέρας και επιχειρηματίας φαίνονται άσχετοι μεταξύ τους. Ωστόσο, οι δύο ταυτότητες είναι αλληλένδετες.

Τα δυνατά σημεία που σε ξεχωρίζουν στην επαγγελματική σου ζωή είναι επίσης παρόντα και στην προσωπική σου ζωή.

Εδώ είναι 5 τρόποι με τους οποίους η πατρότητα σε βοηθά να γίνεις ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας:

Αγκαλιάζοντας το καλό μαζί με το κακό

Στη δουλειά, λίγα πράγματα αποτελούν μια πλήρη επιτυχία ή μια απόλυτη αποτυχία. Η αποδοχή αυτού του πράγματος έρχεται μέσα από την πατρότητα, τη στιγμή που ξέρεις ότι αν αφήσεις το παιδί σου να διαλέξει τι θα φάτε, του δίνεις ελευθερία, αλλά μπορεί να καταλήξει σε μια πάρα πολύ λερωμένη κουζίνα.

Η προθυμία να αφήσουμε το καλό και το κακό να συνυπάρξουν βοηθά στην αποφυγή της ασπρόμαυρης σκέψης!

Η αξία της ειλικρίνειας και της σαφήνειας

Είναι καθήκον σου ως πατέρας να εκφράζεις στο παιδί σου απλά και ξεκάθαρα νοήματα. Οφείλεις να είσαι ειλικρινής στη φροντίδα του, να είσαι άξιος εμπιστοσύνης για αυτό κάθε στιγμή.

Στη δουλειά αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ότι ο πλάγιος τρόπος δεν βοηθά κανέναν. Εάν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για ένα άτομο ή τη δουλειά του, οφείλεις να είσαι σαφής απέναντί του.

Τολμάς και ρισκάρεις περισσότερο

Το να μεγαλώσεις δύο εφήβους, είναι κάτι σαν άθλος. Επιβιώνοντας σε έναν αγώνα ταχύτητας γεμάτες από συναισθηματικά περίπλοκες καταστάσεις, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις απόλυτα τι είναι σωστό και τι όχι.

Υπάρχουν οι άνθρωποι με μια σταθερή νοοτροπία, που πιστεύουν ότι οι ικανότητές τους είναι σταθερό χαρακτηριστικό και δεν χρειάζεται να εργάζονται πάνω σε αυτές. Εκείνοι που έχουν νοοτροπία «ανάπτυξης», αγκαλιάζουν τη διά βίου μάθηση μέσω νέων εμπειριών, ιδεών και προκλήσεων. Οι πρώτοι επιδιώκουν λιγότερα καινοτόμα έργα λόγω φόβου αποτυχίας.

Όταν είσαι μπαμπάς, μπαίνεις πιο εύκολα στην πρώτη κατηγορία!

Εξάλλου τι λες πάντα στο παιδί σου; «Αν θέλεις να μεγαλώσεις, πρέπει να αγκαλιάσεις την αποτυχία, γνωρίζοντας ότι θα μάθεις από αυτή».

Αποφεύγεις τις εκπλήξεις

Τα παιδιά χρειάζονται μια αίσθηση ασφάλειας και προβλεψιμότητας. Κάτι που για σένα μπορεί να είναι απλό, για αυτά είναι πολύ πιο σημαντικό.

Ομοίως, οι συνάδελφοι χρειάζονται σαφείς προσδοκίες, καθώς πάντα πρέπει να εξηγείσαι και να θέτεις σαφείς προθεσμίες.

Προσαρμόζεσαι και προσαρμόζεις

Οι κανόνες, στους οποίους υπακούει κάθε παιδί ποικίλουν. Κάποιο παιδί μπορεί είναι εντάξει με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή, αν του υποσχεθείς ένα γλυκό. Κάποιο άλλο πάλι όχι. Πρέπει να μπορείς να προσαρμόζεις την προσέγγιση σου σε κάθε τύπο ανθρώπου.

Όπως ακριβώς και στη δουλειά. Το πιο παραγωγικό είναι να συναντηθείς με τον συνάδελφό ή τον υπάλληλό σου κάπου στη μέση. Πώς του αρέσει να δουλεύει και τι κίνητρα τον κρατούν ενεργό;

Τα μαθήματα που σου δίνει η πατρότητα είναι πολύτιμα για να σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αποτελεσματικός στην επαγγελματική σου ζωή.

Σκέψου το!

ΠΗΓΗ:beasy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.