Αισθητική οδοντιατρική: Χαμογελάστε ελεύθερα!!!Χαμογελάτε συχνά; Αν ναι, τότε είστε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη. Στην αντίθετη περίπτωση μια επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο θα σας κάνει να αλλάξετε για πάντα στάση ζωής.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν να χαμογελάσουν διότι θεωρούν ότι χαμογελώντας περνούν αρνητικά μηνύματα στους γύρω τους. Έτσι μετατρέπονται σιγά-σιγά σε σκυθρωπούς ανθρώπους ή σε ανθρώπους με «σφιγμένο» χαμόγελο.
Η αισθητική οδοντιατρική είναι συνδυασμός επιστημονικής γνώσης, δεξιοτεχνίας, τέχνης και καλλιτεχνίας με προσπάθεια ρεαλιστικής προσέγγισης στην τελειότητα. Απώτερος στόχος της αισθητικής οδοντιατρικής είναι η καλύτερη δυνατή βελτίωση της εμφάνισης προκειμένου να διορθώσει μόνιμα και ανώδυνα αυτές τις ατέλειες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι το χαμόγελό μας δεν εκπέμπει αυτά που νιώθουμε.
Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο τα άτομα τα οποία σκέφτονται να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση, να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και βέβαια να είναι συναισθηματικά ώριμα.
Η βελτίωση, η οποία επιτυγχάνεται στην εμφάνιση μετά από επιτυχημένη αισθητική επέμβαση, είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει ψυχολογικά το άτομο αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του, την αυτοεκτίμηση του και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ο οδοντίατρος είναι γιατρός δεν είναι μάγος έχει την ηθική δέσμευση να εγγυηθεί ότι γνωρίζει να πραγματοποιεί σε υψηλό βαθμό την επέμβαση, την οποία αναλαμβάνει και να υποσχεθεί ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο να λύσει με επιτυχία το αισθητικό πρόβλημα του.
Εκείνος που επιθυμεί να υποβληθεί σε αισθητική διόρθωση ή βελτίωση της εμφάνισης του, αλλά θέτει ανέφικτους στόχους, δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτός για επέμβαση. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο βαθμός επιτυχίας μιας επέμβασης εξαρτάται όχι μόνο από την γνώση και τις ικανότητες του οδοντιάτρου αλλά και από τη συνεργατικότητα την οποία θα επιδείξει ο ασθενής.
Εκτός από τις εμφράξεις και την λεύκανση από τις ποιο διαδεδομένες τεχνικές αποκαταστάσεις είναι η προσθετική οδοντιατρική.Τί είναι η Προσθετική;
Η Προσθετική είναι ο τομέας της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση των ελλειπόντων δοντιών και την εξισορρόπηση της σύγκλεισης, προσφέροντας ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Σε ποιές περιπτώσεις είναι αναγκαία;
Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει με την προληπτική οδοντιατρική για τη διατήρηση των φυσικών δοντιών για όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, η απώλειά τους λόγω τερηδόνας ή περιοδοντικής νόσου εξακολουθεί να προβληματίζει τον σύγχρονο άνθρωπο. Η μερική ή ολική απώλεια των φυσικών δοντιών δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη αναπλήρωσής τους με τεχνητά, ώστε να μην επηρεάζεται η ποιότητα ζωής του ανθρώπου.
Τί περιλαμβάνει;
Η Προσθετική εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις μερικής ή ολικής απώλειας των φυσικών δοντιών, αλλά και σε περιπτώσεις όπου η αισθητική παρέμβαση είναι επιθυμητή.
Περιλαμβάνει:
Όψεις
Στεφάνες (θήκες)
Γέφυρες
Μερικές οδοντοστοιχίες
Ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες)
Εμφυτεύματα
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες, για αυτό και μόνο ο Οδοντίατρός σας μπορεί να αποφασίσει το ιδανικό σχέδιο θεραπείας για την περίπτωσή σας.

Αλέξανδρος Κοντός
Οδοντίατρος
ΠαραμυθιάΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.